Training Zicht op jezelf en je loopbaan

Wil of moet je een loopbaanwending maken? Voor medewerkers die uitgedaagd willen worden om dieper, breder en verder te kijken dan hun huidige baan. 

Zelfkennis: basis voor loopbaankeuzes

Zicht op jezelf is essentieel om goede loopbaankeuzes te maken. Zelfkennis over je persoonlijkheid, drijfveren, waarden en  competenties vertellen je welke baan en welke loopbaan bij je past. In deze training krijg je een helder en concreet beeld van wie je echt bent, wat je echt wilt en waar je goed in bent. Deze ‘ingrediënten’ zijn de criteria waarmee je verschillende, passende loopbaanscenario’s kan opstellen. Je krijgt inzicht in je belemmerende opvattingen en emoties om deze te tackelen en om te buigen naar helpende en krachtige opvattingen en gevoelens. 

strand schaduw

Voor wie?

Wanneer je uitgedaagd wilt worden om dieper, breder en verder te kijken dan je huidige baan. Wanneer je een loopbaanwending wil of moet maken. Als gevolg van innerlijke onvrede, onbestemde verlangens of omdat je contract afloopt of er een bezuiniging aankomt. Voor professionals, HBO+.

wat levert het je op?

Wanneer je de training hebt gevolgd kun je helder en duidelijk onder woorden brengen wie je bent en wat je wilt in je loopbaan. Je hebt verschillende loopbaanscenario’s opgesteld die heel goed bij je passen bij je talent. Je weet ook wat je moet doen om deze plannen te realiseren.

Programma van de training

Doorlooptijd: 4 weken, 3 dagen van 9.30 tot 17.00 uur

De training bestaat uit 3 losse dagen. Iedere dag heeft een thema in de vorm van een vraag. Ter voorbereiding op de training en tussen de trainingsdagen krijgen deelnemers opdrachten die ongeveer 3 uur kosten (totaal 3 x 3 uur voorbereiding).

Dag 1

  • ‘Wie ben ik?’ Wat zijn mijn talenten, kwaliteiten, drijfveren? (o.a. middels persoonlijkheidstest)

Dag 2

  • ‘Wat wil ik?’ Wat zijn mijn wensen, dromen, idealen, ambities?
  • ‘Wat staat mij in de weg?’ Welke belemmerende overtuigingen, emoties of gedragspatronen?

Dag 3

  • ‘Wat kan ik?’ Wat zijn mijn competenties en vaardigheden?
  • ‘Welke keuzes heb ik?’ Opstellen verschillende loopbaanscenario’s, variërend van ‘veilig’ naar ‘wild’

Prijs

De prijs per persoon bedraagt € 995,00, dit is inclusief studiemateriaal, schriftelijke testrapportage, drie lunches en locatiekosten.

Locatie

De training kan door de LoopbaanStudio in-company worden gegeven. Ook is het mogelijk om de training op de locatie van de LoopbaanStudio te volgen:  BINK36, Binckhorstlaan 36, Studio M1.17 in Den Haag.

Ervaringen

'Een verhelderende training die een goede mix bevatte van groepssessie, werken in duo’s en informatie van de loopbaantrainer. De cursus hielp me enorm om mezelf als werkende mens beter te leren kennen en beslissingen te nemen aangaande mijn werk'. 

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek  

Zoek je een loopbaancoach?

Wil je loopbaanadvies?

Bel 06.53.78.10.86 of stuur een mail met je vraag, ik reageer binnen 2 werkdagen. 

Waarom Christel Langejan van De Loopbaanstudio?

Ruim 25 jaar ervaring
Psycholoog NIP, NOLOC en

     Heart Math gecertificeerd
Maatwerk bij plan van aanpak
Eerlijke en duidelijke prijsafspraken

 Dit zeggen klanten:

'Christel is als coach erg invoelend, en ook prikkelend en stimuleert je tot zelfreflectie'. 

Lees meer

'Kwalitatief goede training, veelzijdig'.

Lees meer 

Coachingtrajecten & trainingen

Training Zicht op jezelf en je loopbaan

Wil of moet je een loopbaanwending maken? Voor medewerkers die uitgedaagd willen worden om dieper, breder en verder te kijken dan hun huidige baan. Lees meer

Training ‘LoopbaanVitaliteit 50+

Wil je als ervaren medewerker proactief je eigen loopbaan vorm geven om ook in de toekomst een loopbaan te hebben die bij je past en waar je tevreden mee bent? In deze training stel je een concreet plan om je loopbaanvitaliteit te vergroten. Lees meer

Coachtraject Werken aan Veerkracht

Wil je je veerkracht vergroten of heb je last van loopbaanstress of sollicitatiestress? Dit biofeedbackprogramma leert je je energielekken op te sporen en technieken om je energie op te laden en vast te houden. Lees meer

E-Coaching

Een nieuwe en intensieve vorm van loopbaancoaching is e-coaching: we gebruiken e-mail en/of (video)chat zoals Skype of WhatsApp in het coachproces. De tijdsintensieve fysieke afspraken worden door allerlei nieuwe communicatiemogelijkheden verminderd of vervangen. Lees meer

Veel gestelde vragen coaching & training

Een belangrijke basis om resultaatgericht te kunnen werken aan persoonlijke en professionele groei is vertrouwen tijdens de coachingsgesprekken en in trainingssituaties. De inhoud van de gesprekken en trainingen is daarom van vertrouwelijke aard. Mocht de opdrachtgever of jouw leidinggevende toch een terugkoppeling willen hebben dan wordt dit ook van tevoren besproken (in een 3gesprek) en vastgelegd in het contract/offerte.
Je kan aan de slag gaan met zelfonderzoek. Je maakt een analyse van je huidige baan: Op de eerste plaats: wat zijn de drie belangrijkste punten voor jou die maken dat je niet op de juiste plek zit? Welke taken en rollen vind je wél fijn om te doen, waar krijg je energie van en van wat niet? Wat ook helpt is om een lijstje te maken van je competenties en vooral ook je talenten. Wanneer je aan anderen vraagt waar ze jou goed in vinden en wat zij als jouw talent zien krijg je vaak verrassende inzichten en nieuwe ideeën welke baan bij je zou passen. Wanneer je meer hulp wilt hebben met dit onderwerp, neem dan contact met de LoopbaanStudio (link naar contactformulier) om te onderzoeken of een loopbaantraject of e-coaching je verder kan helpen.
Een overtuigende presentatie van jezelf kan je oefenen door een zogenaamde Elevator Pitch van jezelf te maken. Je vertelt dan in ongeveer 1 minuut wie je bent, wat je kwaliteiten zijn en wat je motivatie of ambitie is. Schakel 1 of 2 mensen uit je omgeving in die je feedback kunnen geven op je Elevator Pitch. Zij kunnen je vertellen of het duidelijk is en hoe je overkomt op anderen. Het gaat er dan vooral ook om dat je een 'verhaal' hebt wat je zelf fijn vindt om te vertellen. Om in het sollicitatiegesprek te laten zien dat je goed matcht met de vacature eisen kan je ook een paar STARR's maken; een methodiek om kort en krachtig je eigen werkervaringen te koppelen aan de vacature eisen (hoe je dat doet kan je vinden op internet). Wanneer je meer hulp wilt hebben met dit onderwerp, neem dan contact met de Loopbaanstudio (link naar contactformulier) om te onderzoeken of de 'Training Elevator Pitch' wat voor je is.
Bij coaching hebben de coach en de coachee een gelijkwaardige relatie en is de coachee verantwoordelijk voor zijn leerproces (eigenaarschap). Dit betekent dat je helder je doelen kan formuleren, in staat bent te reflecteren op jezelf en een actieve houding hebt. Bij psychotherapie ontvang je vaak meer sturing van je psycholoog en daar ga je naartoe wanneer je ernstige psychologische klachten ervaart, zoals een depressie. Overigens kan een coach ook een psycholoog zijn; zoals Christel Langejan.
Dat klopt, de meeste mensen vinden een nieuwe baan door netwerken. Maar vergis je niet: het gaat hier dan niet om een 'vriendje' die je aan een nieuwe baan helpt. Netwerken wil zeggen dat je via je (warme) contacten informatie, advies, steun, positieve feedback en inspiratie krijgt wat je helpt om je nieuwe plek te vinden. Dus netwerken begint bij het zorgvuldig benoemen wat je op dit moment nodig hebt. Daarna ga je (bijv. via LinkedIn) kijken of de mensen die je kent de antwoorden hebben op je vragen. En ook, minstens zo belangrijk, of de mensen die je kent mensen kennen die de antwoorden hebben op jouw vragen. Bedenkt hierbij dat de meeste mensen graag anderen helpen, simpelweg omdat zij ook graag hulp krijgen wanneer zij een vraag hebben waarop iemand uit hun netwerk een antwoord op heeft.
De omvang van een coachtraject kan variëren tussen 3 en 25 gesprekken. De lange trajecten zijn Outplacementtrajecten, begeleiding van werk-naar-werk of begeleiding na ontslag naar werk. Deze trajecten lopen vaak 6 maanden of langer. Korte trajecten gaan veelal over netwerken en sollicitatiebegeleiding. De gemiddelde duur van onze loopbaantrajecten is 7 bijeenkomsten. In het kennismakingsgesprek (vrij van kosten) bespreken we jouw situatie en jouw wensen en denken we mee om te bepalen hoe lang jouw traject moet zijn.