Coachtraject Werken aan Veerkracht

Heart Math Stressreductie programma voor veerkracht en persoonlijke effectiviteit.

Wil je je veerkracht vergroten of heb je last van loopbaanstress of sollicitatiestress? Dit biofeedbackprogramma leert je je energielekken op te sporen en technieken om je energie op te laden en vast te houden. 

Inhoud

Het programma is gebaseerd op jarenlang onderzoek van het Heartmath Instituut (gevestigd in Californië, USA) in samenwerking met neurologen en cardiologen van verschillende universiteiten. Dit heeft geresulteerd in technologie die de fysiologische factoren van stress meetbaar maakt. Met behulp van de ontwikkelde technieken en het emWave® systeem kan je je gezondheid en je prestatievermogen sterk verbeteren. Het is wetenschappelijk bewezen dat er een verband bestaat tussen het hartritme en de mentale, emotionele en fysiologische verschijnselen in het lichaam. Het emWave computerprogramma geeft een onmiddellijke, objectieve feedback van je innerlijke staat. In hoeverre je in balans bent is meteen te zien op het computerscherm. Op die wijze is te volgen hoe gedachten en gevoelens je hartritme beïnvloeden en welke effecten de toepassing van de HeartMath technieken op je kunnen hebben. 

Resultaat

HeartMath biedt een uniek programma dat bij toepassing leidt tot hogere prestaties, betere gezondheid en een toegenomen gevoel van welbevinden. Je leert de technieken zodanig te gebruiken dat je - door mentale en emotionele zelfsturing - je doelen bereikt. Het toepassen van de technieken stelt je in staat om je kijk op problemen te veranderen. Daardoor ontstaat er ruimte voor creatieve en effectieve oplossingen.  

Stap voor stap ontwikkel je een nieuwe vaardigheid in het inzetten van uw emotionele en intellectuele kwaliteiten. Genoeg om de alledaagse uitdagingen aan te gaan en geleidelijk te groeien naar functioneren ‘op je best’. Het zal je niet verbazen dat stressvermindering een prettig en positief effect heeft op je vitaliteit en levensvreugde. Je prestaties verbeteren, je vertrouwt meer op je intuïtie en ervaart meer plezier en voldoening in je leven en werk. Het programma is toegespitst op de eisen van deze tijd. Het is eenvoudig te leren en kent een zeer concrete aanpak. De toepassing kost weinig tijd en levert snel resultaten op. 

Voor wie

  • Mensen die hun stressniveau snel en effectief willen reduceren.
  • Mensen die hun effectiviteit en productiviteit willen vergroten.
  • Mensen die meer plezier willen ervaren in hun werk.
  • Mensen die willen onderzoeken wat hun hart en hun intuïtie zegt over werk wat bij hen past

Programma 

Het HeartMath Werken aan Veerkracht Programma is een 1 op 1 training.

De training omvat 7 wekelijkse sessies van een uur.

Resultaten zijn meteen merkbaar:

  • De meeste deelnemers gebruiken de geleerde technieken al snel om met alledaagse stress om te gaan.
  • In de loop van de eerste weken worden de effecten steeds krachtiger merkbaar en na 3 maanden zijn de doelen meestal bereikt.
  • Je zal merken dat het toepassen van de techniek vanzelfsprekend wordt in je dagelijks leven.

Prijs 

7 individuele bijeenkomsten van 1 uur. Locatie BINK36.
Prijs: € 935,00 inclusief werkboek

Zowel het individuele HeartMath Stress Reductie Programma als de HeartMath groepstraining Peak Performance opgenomen zijn opgenomen in het in het LIVVIT pakket van Achmea Zilveren Kruis en worden beiden 100% vergoed. LIVVIT is een samenhangend geheel van diensten, trainingen en cursussen voor werknemers binnen Hogescholen, gericht op het structureel terugdringen én voorkomen van verzuim. 

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan

Zoek je een loopbaancoach?

Wil je loopbaanadvies?

Bel 06.53.78.10.86 of stuur een mail met je vraag, ik reageer binnen 2 werkdagen. 

Waarom Christel Langejan van De Loopbaanstudio?

Ruim 25 jaar ervaring
Psycholoog NIP, NOLOC en

     Heart Math gecertificeerd
Maatwerk bij plan van aanpak
Eerlijke en duidelijke prijsafspraken

 Dit zeggen klanten:

'Christel is als coach erg invoelend, en ook prikkelend en stimuleert je tot zelfreflectie'. 

Lees meer

'Kwalitatief goede training, veelzijdig'.

Lees meer 

Coachingtrajecten & trainingen

Training Zicht op jezelf en je loopbaan

Wil of moet je een loopbaanwending maken? Voor medewerkers die uitgedaagd willen worden om dieper, breder en verder te kijken dan hun huidige baan. Lees meer

Training ‘LoopbaanVitaliteit 50+

Wil je als ervaren medewerker proactief je eigen loopbaan vorm geven om ook in de toekomst een loopbaan te hebben die bij je past en waar je tevreden mee bent? In deze training stel je een concreet plan om je loopbaanvitaliteit te vergroten. Lees meer

Coachtraject Werken aan Veerkracht

Wil je je veerkracht vergroten of heb je last van loopbaanstress of sollicitatiestress? Dit biofeedbackprogramma leert je je energielekken op te sporen en technieken om je energie op te laden en vast te houden. Lees meer

E-Coaching

Een nieuwe en intensieve vorm van loopbaancoaching is e-coaching: we gebruiken e-mail en/of (video)chat zoals Skype of WhatsApp in het coachproces. De tijdsintensieve fysieke afspraken worden door allerlei nieuwe communicatiemogelijkheden verminderd of vervangen. Lees meer

Veel gestelde vragen coaching & training

Een belangrijke basis om resultaatgericht te kunnen werken aan persoonlijke en professionele groei is vertrouwen tijdens de coachingsgesprekken en in trainingssituaties. De inhoud van de gesprekken en trainingen is daarom van vertrouwelijke aard. Mocht de opdrachtgever of jouw leidinggevende toch een terugkoppeling willen hebben dan wordt dit ook van tevoren besproken (in een 3gesprek) en vastgelegd in het contract/offerte.
Je kan aan de slag gaan met zelfonderzoek. Je maakt een analyse van je huidige baan: Op de eerste plaats: wat zijn de drie belangrijkste punten voor jou die maken dat je niet op de juiste plek zit? Welke taken en rollen vind je wél fijn om te doen, waar krijg je energie van en van wat niet? Wat ook helpt is om een lijstje te maken van je competenties en vooral ook je talenten. Wanneer je aan anderen vraagt waar ze jou goed in vinden en wat zij als jouw talent zien krijg je vaak verrassende inzichten en nieuwe ideeën welke baan bij je zou passen. Wanneer je meer hulp wilt hebben met dit onderwerp, neem dan contact met de LoopbaanStudio (link naar contactformulier) om te onderzoeken of een loopbaantraject of e-coaching je verder kan helpen.
Een overtuigende presentatie van jezelf kan je oefenen door een zogenaamde Elevator Pitch van jezelf te maken. Je vertelt dan in ongeveer 1 minuut wie je bent, wat je kwaliteiten zijn en wat je motivatie of ambitie is. Schakel 1 of 2 mensen uit je omgeving in die je feedback kunnen geven op je Elevator Pitch. Zij kunnen je vertellen of het duidelijk is en hoe je overkomt op anderen. Het gaat er dan vooral ook om dat je een 'verhaal' hebt wat je zelf fijn vindt om te vertellen. Om in het sollicitatiegesprek te laten zien dat je goed matcht met de vacature eisen kan je ook een paar STARR's maken; een methodiek om kort en krachtig je eigen werkervaringen te koppelen aan de vacature eisen (hoe je dat doet kan je vinden op internet). Wanneer je meer hulp wilt hebben met dit onderwerp, neem dan contact met de Loopbaanstudio (link naar contactformulier) om te onderzoeken of de 'Training Elevator Pitch' wat voor je is.
Bij coaching hebben de coach en de coachee een gelijkwaardige relatie en is de coachee verantwoordelijk voor zijn leerproces (eigenaarschap). Dit betekent dat je helder je doelen kan formuleren, in staat bent te reflecteren op jezelf en een actieve houding hebt. Bij psychotherapie ontvang je vaak meer sturing van je psycholoog en daar ga je naartoe wanneer je ernstige psychologische klachten ervaart, zoals een depressie. Overigens kan een coach ook een psycholoog zijn; zoals Christel Langejan.
Dat klopt, de meeste mensen vinden een nieuwe baan door netwerken. Maar vergis je niet: het gaat hier dan niet om een 'vriendje' die je aan een nieuwe baan helpt. Netwerken wil zeggen dat je via je (warme) contacten informatie, advies, steun, positieve feedback en inspiratie krijgt wat je helpt om je nieuwe plek te vinden. Dus netwerken begint bij het zorgvuldig benoemen wat je op dit moment nodig hebt. Daarna ga je (bijv. via LinkedIn) kijken of de mensen die je kent de antwoorden hebben op je vragen. En ook, minstens zo belangrijk, of de mensen die je kent mensen kennen die de antwoorden hebben op jouw vragen. Bedenkt hierbij dat de meeste mensen graag anderen helpen, simpelweg omdat zij ook graag hulp krijgen wanneer zij een vraag hebben waarop iemand uit hun netwerk een antwoord op heeft.
De omvang van een coachtraject kan variëren tussen 3 en 25 gesprekken. De lange trajecten zijn Outplacementtrajecten, begeleiding van werk-naar-werk of begeleiding na ontslag naar werk. Deze trajecten lopen vaak 6 maanden of langer. Korte trajecten gaan veelal over netwerken en sollicitatiebegeleiding. De gemiddelde duur van onze loopbaantrajecten is 7 bijeenkomsten. In het kennismakingsgesprek (vrij van kosten) bespreken we jouw situatie en jouw wensen en denken we mee om te bepalen hoe lang jouw traject moet zijn.